Dag van de Trainingsacteur

Geplaatst op 09-04-2019 door Redactie

Op dinsdag 11 juni 2019 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Trainingsacteurs (NVvT) voor de tweede keer hét congres voor trainingsacteurs. Doel van de dag is het ontmoeten van vakgenoten én het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.

 • Thema digitaal leren

  Het thema van dit jaar is “Digitaal leren en de invloed op ons vak van trainingsacteur”. In het onderwijs worden meer en meer digitale middelen gebruikt om het leren leuker en gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan e-learning, Virtual Reality (de VR-bril!) en webinars. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen voor het vak van trainingsacteur?

 • Dagvoorzitter

  Dagvoorzitter is Myrthe Meurders. Myrthe werkt ook als coach en trainer voor het onderwijs. Haar expertise is communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ze begeleidt scholen op het gebied van beter communiceren en samenwerken. Zowel met elkaar, met leerlingen als ook met bijvoorbeeld ouders. Daarbij maakt ze regelmatig gebruik van trainingsacteurs.

 • Het programma

  Na de opening is er in de ochtend gelegenheid om te luisteren naar 2 interessante sprekers. Wouter van den Bijgaart neemt je mee naar de wereld van Virtual reality. Wat is het nu eigenlijk precies en hoe werkt het? Moeten we vrezen voor deze nieuwe technieken of moeten we ze juist omarmen? Wouter wordt wel gezien als grondlegger van de Nederlandse VR-entertainment. Zijn onderneming staat voor het toegankelijk maken van Virtual Reality voor het grote publiek. Naast een oog hebben voor trends binnen de VR wereld is Wouter ook van mening dat VR veel verder gaat dan alleen entertainment.

  Aansluitend vertelt communicatiedocent Sjors Groeneveld meer over Virtual Reality in de praktijk. Een slecht nieuwsgesprek trainen in Virtual Reality, kan dat? Aan bod komt ook het gebruik van een app als slechtnieuwsgesprektrainer, waarmee studenten in VR een slechtnieuwsgesprek kunnen oefenen met een acteur of actrice. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een goedkope virtualrealitybril en je eigen mobiel.

  De ochtend wordt afgesloten met een interactieve voorstelling van theatergezelschap Maranza. Vanuit verschillende perspectieven gaan zij op zoek naar de collectieve wijsheid in de zaal over het thema van de dag: de digitalisering van onze leeromgeving en wat dat betekent voor het vak van trainingsacteur. Moeten we voor deze toekomst vrezen of is het juist een toekomst die ons de mogelijkheid geeft onze meerwaarde te laten zien? En wat is die meerwaarde dan?

  Na de lunch is er de mogelijkheid diverse workshops bij te wonen. Bij inschrijving kun je je voorkeur voor de workshops doorgeven, de organisatie zal vervolgens de groepen indelen. Hieronder vind je een overzicht van het aanbod, voor meer informatie kun je terecht op de website van de NVvT.

  • Toine Kamphuis - Acteren met woorden
  • Marik Gnodde - VR ervaren en acteren
  • Marihuela Belt en André Besseling - Een kijkje in de keuken van Maranza
  • Jurjen Dijkstra - Vloggen
  • Froukje van Houten - Gedrag roept gedrag op
  • Esther Hijman - SWOT-analyse
  • Peter Berkhout - Regiescènes schrijven

  Aan het eind van de middag volgt er nog een plenaire bijeenkomst en is er onder leiding van Myrthe Meurders ruimte voor uitwisseling en reflectie. Daarnaast kan men genieten van de prachtige dans van Dorine Lustig.

  De dag wordt afgesloten met een borrel, waarbij er uiteraard gelegenheid is om na te praten en te netwerken. Ook gedurende de dag is er voldoende ruimte om te netwerken en de informatiemarkt te bezoeken.

 • Deelnemen?

  De Dag van de Trainingsacteur vindt plaats in het Akoesticum te Ede. Deelnamekosten bedragen € 119,- voor leden van de NVvT en € 149,- voor niet-leden. Kijk voor meer informatie op de website van de NVvT.

  Deelnemen?
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 1 van 1
Volgende »